Wie ben ik

De persoon achter VDS milieuadvies

Hallo, mijn naam is Caroline Van der Steen. In 2000 studeerde ik af als bio-ingenieur en ik ben intussen mama van 2 dochtertjes. Ik werkte 10 jaar als diensthoofd Milieutoezicht voor de Stad Gent en screende in die hoedanigheid honderden bedrijven op hun conformiteit met de milieuwetgeving. Nadien werd ik directeur van de Milieudienst voor de Stad Brugge en was ik verantwoordelijk voor milieuhandhaving én voor het verlenen van milieuvergunningen aan bedrijven.​

Mijn visie

Milieuzorg in en door bedrijven heeft mij altijd enorm geboeid. In al die jaren dat ik voor de overheid werkte bouwde ik een grote expertise over milieuzorg en milieuwetgeving op. Hoezeer het mij inhoudelijk ook boeide, ik miste 1 ding…de kans om ondernemers ook effectief te kunnen helpen. Ik zag vaak oplossingen, maar kon die in mijn functie op dat moment niet uitwerken. Ik wilde meer dan enkel zeggen wat niet mag en wel moet, ik wilde echt meerwaarde kunnen geven aan een ondernemer. En dus besliste ik om het geweer van schouder te veranderen en om mijn rijke ervaring en kennis in te zetten ten dienste van bedrijven.

​Mijn grootste troef is dat ik heel goed weet hoe de milieuwetgeving in elkaar zit, hoe de procedures werken, hoe de overheid werkt, wat de gevoeligheden en verwachtingen zijn. Doordat ik er bewust voor kies om als zelfstandige te werken, heb ik lage overheadkosten en tegelijk een grote flexibiliteit, wat mij in staat stelt maatwerk te bieden aan de klant.

Contacteer VDS milieuadvies     0474 74 31 84

Meer advies nodig?

Neem gerust contact op met ons en wij helpen u graag verder!

Contacteer ons